Liikkuvaksi logo

Rajoituksia helpotetaan, tule hierontaan

1.6.2020 alkaen Koronavirukseen liittyviä sosiaalisia rajoituksia puretaan pois. Hieronta ei ole koko aikana kuulunut kiellettyjen palvelujen piiriin, mutta varmasti moni on saattanut varmuuden vuoksi jättää käymättä hieronnassa Koronapelossaan. Onko tähän ollut aihetta?

Hierontatapahtuma lasketaan hoitotoimenpiteeksi ja, kun hieroja on Koulutetun hierojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö, on hän käynyt tutkintoon johtavan koulutuksen. Koulutuksessa painotetaan hyvän hoitotavan toteuttamista, toimenpiteen puhtautta ja turvallisuutta asiakkaalle. Jos kumpikin, sekä hieroja että hierottava, ovat terveitä, ei mitään tartuntaa voi syntyä.

Miten hieroja pyrkii varmistamaan, että hieronta on mahdollisimman turvallinen kaikille hierottaville erilaisten flunssien ja ja muiden vuosittain kiertävien virusinfektioiden osalta? Virusinfektioista (myös Koronasta) tiedetään, että ne tarttuvat kosketuksen ja aivastusten tai yskimisen seurauksena.

Tilojen puhtaus: hoitopöytä ja mahdollisuuksien mukaan muutkin pinnat puhdistetaan asiakkaiden välillä. Suojauksena käytetään kertakäyttöistä suojapaperia ja kuituliinaa tai vastaavaa, joten pääasiassa asiakkaan kontakti tapahtuu aina vaihdettavaan paperisuojaan. Lattiat pyyhitään asiakkaiden välillä ja hieronnan jälkeen tarjottava vesi annetaan kertakäyttömukista.

Käsihygienia: Hieroja pesee kätensä aina ennen jokaista asiakasta ja aina jokaisen asiakkaan jälkeen, joten pesuja tapahtuu kaksi kertaa asiakkaiden välissä. Lisäksi tällä hekellä on käytössä käsidesi, jolla sekä hieroja että asiakas voivat täydentää kumpikin omien käsiensä puhtautta.

Suojavarusteiden käyttö: Asiakkaan niin halutessa hieronta voidaan tehdä suojakäsineitä käyttäen (myös asiakas saa suojakäsineet, jos haluaa)  ja edelleen asiakkaan toiveesta kumpikin voi käyttää hieronnan aikana maskia. Keskustelua voidaan myös minimoida, jotta huoneilmaan ei pääse leijailemaan mahdollisia viruspartikkeleita puheen seurauksena, jos jompikumpi sattuisi olemaan oireeton viruksen kantaja. Hierojan on kuitenkin kyseltävä joitain asiakkaan sen hetkiseen terveyteen liittyviä asioita, joten ihan täysin mykkinä ei voida kokoaikaa olla. Useimmissa tapauksissa asiakas on hierontapöydällä päinmakuulla eli vatsallaan kasvot alaspäin hierojan hieroessa selkäpuolta.

Hieronta-ajat on pyritty ajoittamaan niin, ettei hierontatiloissa olisi samaan aikaan kuin yksi asiakas kerrallaan.

Kaiken kaikkiaan hierontaan on turvallista tulla ja hieronta tuottaa asiakkaalle selkeästi enemmän positiivisia asioita kuin negatiivisia. Tervetuloa rentoutumaan!