Liikkuvaksi logo

Hierontapalvelu Liikkuvaksi

Katse jalkoihin

Jalkaterien asennolla on väliä. Kannattaisi aina silloin tällöin kääntää katse alas omiin jalkoihin. Näin siksi, että tietäisi, missä asennossa jalkaterät ovat silloin, kun lähtee kävelemään. Jalkaterien ja varpaiden kuuluisi kävellessä osoittaa suoraan eteenpäin. Jos jalkaterät osoittavat joko ulospäin tai sisäänpäin, voi syynä olla lantion tai jalkojen lihasten epätasapaino, jossa joko ulkokiertoa tekevät lihakset tai sisäkiertoa tekevät lihakset ovat kireinä. Lievät muodot jalkaterien kääntymisistä voivat olla myös ihan yksilöllisiä.

Jos ongelman taustalla ovat lihaskireydet, ne on helppoa hoitaa hieronnalla. Toinen mahdollinen ja aika usein myös todennäköinen syy on totuttu tapa. Siihen tepsii vain se, että opettelee pois huonosta jalkojen asennosta, toisinsanoen kiinnittää itse huomiota jalkojensa asentoon kävellessä. Usko pois, jalkaterien asennolla on väliä.

Jalkaterät osoittavat ulospäin (ulkokierto):

 

jalkaterät ulospäin

Kävellessä isolla ”aurauskulmalla” nilkka voi rasittua sivusuunnassa, jolloin nilkan asento kääntyy sisäänpäin.

nilkan väärístymä

Tämä rasittaa nilkkaniveltä ja jatkuessaan voi johtaa nilkan kipeytymiseen, polven virheasentoon ja kipeytymiseen tai jopa lonkan ja alaselän ongelmiin. Nilkkanivel ei kestä jatkuvaa rasitusta, joka kohdistuu vain nivelen sisä- tai ulkolaidalle. Nivel tulisi olla suorana, jolloin vartalon paino kohdistuu niveleen kohtisuoraan.

Siksi oikeampi jalkaterien asento olisi pitää ne suoraan eteenpäin:

jalat suoraan eteen

Vastaavasti, jos jalkaterät kääntyvät sisäänpäin, voi siitä aikaa myöden tulla ongelmia polviin tai lonkkiin.

Katse siis välillä omiin varpaisiin! Halutessasi voit varata ajan hierojalle, jolloin jalkoihin liittyvistä asioista voidaan keskustella.

 

Lisää asiasta myös:

https://www.respecta.fi/fi/ajankohtaista/blog/vaara-kavelytapa-voi-johtaa-virheasentoon/

https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/kavely_koskee_onko_jalassa_virheasento