Hieronta harrastuksen tukena

Musiikinharrastajana tiedän, miten epäergonomisia soittoasennot voivat joskus olla ja kuinka paljon toisaalta etenkin puhallininstrumentin soittaminen ja myös laulaminen vaativat ylä- ja keskivartalon lihasten käyttöä ihan pelkästään äänen tuottamisessa. Ergonomian lisäksi lihaksia tarvitaan hengityksen apuna ja määrättyjen lihasten funktiona onkin toimia kehon hengitysapulihaksina.

Soittaminen ja laulaminen vaativat paljon harjoittelua ja harrastusta voi hyvin verrata kuntoiluharrastukseen, koska myös tässä lajissa kehitetään tiettyjä lihaksia, jotta ne toimisivat optimaalisesti instrumentin soitossa tai laulaessa. Riippumatta siitä, mitä varten lihaksia harjoitetaan, niitä joudutaan rasittamaan ja rasittamisen vastapainoksi hieronnalla voidaan palauttaa ja rentouttaa kyseisiä lihaksia. Ylikunto tai ylirasitus ei ole musiikissakaan hyvä tila.

Soittajien ja laulajien tulisikin mieltää kehonhuolto osana harrastustaan ja käyttää hierontaa osana palautumisprosessia. Myös aktiivinen liikunta ja tasapainoinen ravinto ovat osa kehon terveyden ylläpitämistä.